PRIMA TRANZACȚIE REALIZATĂ DE MOLDOVAGAZ PE PLATFORMA BRM EE

PRIMA TRANZACȚIE REALIZATĂ DE MOLDOVAGAZ PE PLATFORMA BRM EE

BRM EAST ENERGY, operatorul platformei de tranzacționare a gazelor naturale din Chișinău anunță încheierea cu succes tranzacției competitive de cumpărare a gazelor naturale de către cel mai mare furnizor de gaze naturale din  R. Moldova.

Tranzacția a fost inițiată de MOLDOVA GAZ SA și a urmărit achiziționarea a 212 800 MWh cu livrare în perioada 01.05.2024-01.06.2024.

La această ședință de tranzacționare au participat 3 ofertanți.

Câștigătorul licitației a fost desemnat compania Energocom SA.

Conform condițiilor de licitație, prețul de livrare se va stabili în ultima zi a lunii aprilie curent, formula de preț fiind legată de indicele bursier TTF front month index, inclusiv costurile de transport.

Conform datelor puse la dispoziție de Energocom SA, gazele naturale ce urmează a fi furnizate către Moldovagaz SA vor fi achiziționate în exclusivitate de pe bursele europene, inclusiv din România.

Mecanismul de tranzacționare utilizat a fost Simplu Competitiv, conform Procedura De Tranzacționare A Gazelor Naturale Pe Piaţa Spot Și Piața Produselor Standardizate Pe Termen Mediu Și Lung Prin Intermediul Platformei De Tranzacționare, Administrată De Srl „Brm East Energy”.

BRM EAST ENERGY mulțumește tuturor operatorilor economici care au participat la procedura de tranzacționare, contribuind la consolidarea, în continuare, a unei piețe competitive de gaze naturale în Moldova. De asemenea, felicitări participanților la sesiunea de licitație pentru încheierea tranzacției în condiții de transparență, corectitudine și eficiență economică.

BRM East Energy va continua să contribuie activ la procesul de liberalizare a pieței gazelor naturale din R. Moldova și a parcursului european de modernizare a economiei moldovenești, platformele BRM garantând transparența licitațiilor de cumpărare a gazelor naturale, obținerea unui preț corect pentru consumatorii finali, precum și diversificarea surselor de achiziție a gazelor naturale, crescând astfel securitatea energetică a R. Moldova.

BRM EAST ENERGY este încântată să invite toți operatorii economici din R. Moldova interesați de achiziționarea gazelor pentru consumul propriu sau pentru furnizarea acestora către alți consumatori finali, să se afilieze și să participe la tranzacțiile derulate prin platformele BRM EAST ENERGY, oferindu-vă maximă transparență, eficiență și competitivitate.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.brmeastenergy.md .