ANRE a aprobat platforma de tranzacționare a gazelor naturale operată de SRL „BRM East Energy”

ANRE a aprobat platforma de tranzacționare a gazelor naturale operată de SRL „BRM East Energy”

BRM East Energy are plăcerea de a informa despre obținerea autorizației prin care va opera pentru o perioadă de 3 ani, o piață de tranzacționare pentru gaze naturale în Republica Moldova, emisă de către Agenția Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Aprobarea platformei de tranzacționare a gazelon naturale operate de BRM East Eenrgy, a fost anunțată în ședință publică.

Platforma de tranzacționare reprezintă o platformă electronică pusă la dispoziţie şi exploatată de un operator al platformei, prin intermediul căreia participanții pot plasa şi accepta, incluzând dreptul de revizuire şi de retragere, oferte pentru achiziționarea/vânzarea gazelor naturale necesare pentru a răspunde fluctuațiilor pe termen scurt ale cererii sau ofertei de gaze naturale, în conformitate cu termenele  şi condiţiile aplicabile platformei de tranzacționare, potrivit cărora OST realizează tranzacții în scopul desfășurării acţiunilor de echilibrare.

SRL „BRM East Energy” a prezentat mai multe acte care să confirme capacitatea de operare a platformei de tranzacționare, urmând să utilizeze o platformă IT specializată transmisă de BRM (România) prin contract de licență către ANRE.

Crearea unei platforme de tranzacționare a gazelor naturale are drept obiectiv majorarea gradului de lichiditate și transparență a pieței angro de gaze naturale din Republica Moldova, cât și sporirea atractivității acesteia pentru potentiali noi furnizori.